Het model

Om resultaatgericht te kunnen werken aan de ontwikkeling en prestaties van mensen en organisaties, maken wij gebruik van een model.
Dit model is een echte puzzel. De verschillende puzzelstukjes maken samen duidelijk wat er noodzakelijk is om ‘resultaatgericht de wedstrijd te gaan spelen’. Het maakt daarnaast ook op een eenvoudige manier duidelijk waar de kracht van een team of organisatie zit en waar ontwikkeling gewenst is. De huidige situatie wordt geanalyseerd en samen met de opdrachtgever definiëren we hiermee de uitdaging.

Tenslotte zorgt de puzzel ervoor dat u individueel, als team en als organisatie integraal en blijvend werkt aan uw ontwikkeling en prestatie. Opdrachtgevers kijken steeds kritischer naar het rendement van een training of opleiding op de werkplek. En terecht! De eigen werkplek en de individuele / gezamenlijke leervraag moet meer centraal staan in het leerproces. Wat is uiteindelijk de bedoeling? Met behulp van een krachtige visie, het model én de Verantwoordelijkheid Coach Methodieken borgt u dit van binnenuit, waardoor verbetering maximaal rendement heeft op uw werkplek.

Kwestie van blijven puzzelen…
show-hide-button